توسعه روابط بینالمللی؛ محرک اصلی بازار سهام 15 سپتامبر 2018 کد خبر : 977979 |
ولی نادیقمی، مدیرعامل شرکت تأمین سرمایه نوین (عضو کانون نهادهای سرمایهگذاری ایران): بسیاری از کارشناسان معتقدند که با توجه به تورم بالای سال جاری، قیمت بنیادین دلار حول و حوش ۷۵۰۰ تومان است و قیمتهای بیش از این رقم، تنها ناشی از واکنش هیجانی افراد برای حفظ ارزش پولشان است و در صورت رفع شدن بیاعتمادی به ارزش ریال و گشایش در روابط بینالمللی و گره تحریمها، قیمت ارز به ارزشهای بنیادین خود برخواهد گشت.
با فرض حفظ ارزش دلاری ابتدای سال ، در حال حاضر بازار سهام با دلار حدود ۷ هزار تومان قیمت گذاری شده است لذا امکان رشد بیشتر برای بازار سهام وجود دارد تا حداقل بخشی از کاهش ارزش دلاری بازار سهام جبران شود.
به گزارش روابطعمومی کانون به نقل از سنا، مدیرعامل شرکت تامین سرمایه نوین، با بیان این مطلب گفت: به رغم ریسکهای سیاسی و اقتصادی بسیاری که بازار سرمایه را تهدید می کند، حال و هوای این روزهای بازار سهام در واقع بیانگر واکنش شدید فعالان اقتصادی و سرمایه گذاران به کاهش گسترده ارزش پول ملی است.
ولی نادی قمی افزود: نقدینگی موجود در اقتصاد به دلیل سود بیحساب و کتاب بانکها افزایش قابل ملاحظهای داشته است و رشد کمیتهای پولی اثر خود را بر قیمت دارایی ها و کالاها و خدمات نمایان کرده است.
این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: وقتی ثروت سپردهگذاران بانکی و سرمایهگذاران در اوراق بدهی طی چهار سال گذشته صرفا به دلیل سپردهگذاری در بانک ها افزایش یافته است ( نه به سبب کار با ارزش افزوده اقتصادی) میشد حدس زد که عاقبت این گونه سیاست اقتصادی، عدم تعادل و تلاطمهای شدید اقتصادی در قالب سیال شدن نقدینگی در بخش های مختلف اقتصاد و ایجاد تورم است.
وی اظهار داشت: در چند سال گذشته، بسیاری از فعالان اقتصادی حاضر بودند که بخشی از سهام کارخانجات خود را واگذار کنند و در عوض سپرده نزد بانکها داشته باشند. این موضوع بسیار دردآور است که سیاست های اقتصادی به جای تشویق سختکوشی و کار ، به اقدامات غیراقتصادی و دلال بازی پاداش می دهد.
نادی قمی خاطر نشان کرد: در حال حاضر نرخ ارز در بازار آزاد بیش از ۱۴ هزار تومان است و با این نرخ ارز ، به رغم رشد ۵۰ درصدی ارزش ریالی بازار سرمایه ( ارزش بازار فرابورس و بورس) نسبت به ابتدای سال، ارزش دلاری بازار سهام نصف شده است.
وی با بیان اینکه ارزش دلاری بازار سرمایه در ابتدای سال جاری ۱۰۸ میلیارد دلار بوده است ( دلار ۴۹۰۰ تومانی) و در حال حاضر حدود ۵۶ میلیارد دلار برآورد میشود، افزود: با فرض حفظ ارزش دلاری ابتدای سال ، در حال حاضر بازار سهام با دلار حدود ۷ هزار تومان قیمت گذاری شده است لذا امکان رشد بیشتر برای بازار سهام وجود دارد تا حداقل بخشی از کاهش ارزش دلاری بازار سهام جبران شود.
مدیرعامل شرکت تامین سرمایه نوین ادامه داد: از طرف دیگر با بررسی قیمت های طبقات مختلف از داراییهای موجود در اقتصاد شامل مسکن، طلا و حتی اتومبیل که طبعا مصرفی است، به این نتیجه می رسیم که بازار سهام ارزان است چرا که قیمت ها در بازارهای رقیب بازار سهام، بر اساس ارز ۱۴ هزار تومان رقم خورده است. البته بجز بازار مسکن که به نظر می رسد قیمت ها در آن با ارز حدود ۹ هزار تومان تعیین شده است.
نادی قمی در عین حال تاکید کرد: بسیاری از کارشناسان معتقدند که با توجه به تورم بالای سال جاری، قیمت بنیادین دلار حول و حوش ۷۵۰۰ تومان است و قیمت های بیش از این رقم ، تنها ناشی از واکنش هیجانی افراد برای حفظ ارزش پولشان است و در صورت رفع شدن بیاعتمادی به ارزش ریال و گشایش در روابط بینالمللی و گره تحریمها ، قیمت ارز به ارزش های بنیادین خود برخواهد گشت.
این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: در این صورت شاهد رشد مجدد بازار سهام خواهیم بود و محرک اصلی بازار سهام توسعه روابط بینالمللی و گسترش بازار فروش شرکت ها و کاهش هزینه های معاملاتی خواهد بود.
مدیرعامل شرکت تامین سرمایه نوین همچنین گفت: اصلاح نظام بانکی به مدد بهتر شدن وضعیت مالی دولت و توسعه روابط بین المللی بانک ها زودتر به بار خواهد نشست و نرخ تنزیل بازار سهام کاهش خواهد یافت. البته در صورت تداوم شرایط موجود و تشدید آن طی ماه های آینده، صرفنظر از پیامدهای اجتماعی، می توان انتظار داشت که قیمت ارز افزایش یافته و به تبع آن بازار سهام با وجود ریسک های سیاسی و اقتصادی متعددی که وجود دارد، به رشد خود ادامه دهد.
به گفته نادی قمی ، در این شرایط مدیران شرکت های بورسی و فرابورسی برای بهرهمند شدن از افزایش قیمت سهام شرکتهای خود بهتر است افزایش سرمایه را در دستور کار خود قرار داده و منابع نقدی حاصل از افزایش سرمایه را صرف بهینه سازی پروژه های موجود و یا کاهش تسهیلات بانکی کنند.