حمایت مسئولان از فعالان فینتک در فیناستارز 14 آوریل 2018 کد خبر : 976590 |
ادبیات کارآفرینی و کسبوکار دنیا در حال تغییر است و امروزه از ۱۰ شرکت برتر دنیا با بیشترین ارزش بازار، هفت شرکت جرو آن دسته از شرکتهایی هستند که بیست سال پیش وجود نداشتند.
شرکتهایی نظیر آمازون، یاهو، مایکروسافت و اپل یا بیست سال پیش وجود نداشتند و یا اینکه بسیار کوچک بودند.
به گزارش روابط عمومی کانون به نقل از روابطعمومی شرکت فرابورس ایران، رییس هیأتمدیره شرکت مشاور سرمایهگذاری آرمان آتی (عضو کانون نهادهای سرمایهگذاری ایران) با بیان این مطلب، گفت: شرکتهایی نظیر جنرال موتورز و جنرال الکتریک که پیش از این در رأس شرکتهای دنیا بودند، امروز جای خود را به استارتآپهای نوظهور چند سال پیش دادهاند و از بیش از ۷۰ درصد شرکتهای فورچون ۵۰۰ دیگر هیچ خبری نیست چراکه آنها یا تعطیل شدهاند و یا با عدم تطبیق خود با تغییرات محیطی، بسیار افت کردهاند.
به گفته علی اسلامی بیدگلی، جای این شرکتها را در بین ۵۰۰ شرکت برتر دنیا شرکتهایی گرفتهاند که خود را با تغییرات تکنولوژیک دنیا تطبیق داده و یا اساسا بر اساس این تغییرات تکنولوژیک تشکیل شدهاند. در این میان برخی از کشورها در استفاده از فرصتهای ناشی از تغییرات تکنولوژیک بسیار موفقتر عمل کردهاند. آمریکا، چین، هلند و آلمان کشورهایی هستند که با تعریف درست از فرآیند تجاریسازی ایده، ایدههای مبتنیبر تکنولوژی را حمایت کرده و توسعه دادهاند و تا حدی بزرگ شدهاند که امروزه درآمد برخی از آنها نظیر آمازون و علی بابا از تولید ناخالص داخلی ایران بزرگتر است.
اسلامی بیدگلی راز این موفقیت را تعریف درست چرخه تبدیل علم به ثروت دانست و افزود: هر کشوری که توانسته این چرخه را به طور صحیح تعریف و بازتعریف کند، بیشترین موفقیت را به دست آورده و ایران نیز با بهرهگیری از نیروهای جوان، باهوش و تحصیلکرده بسیار خود، یکی از کشورهایی است که ابزار نیروی انسانی لازم را برای موفقیت در این حوزه دارد البته این موفقیت مشروط به فراهم کردن بستری مناسب برای شکوفایی استعدادها و ایدههاست.
وی یکی از نقاط ضعف در بررسی علل موفقیت اندک ایران در حوزههای مختلف را وجود حلقههای گم شده در فرآیند تجاریسازی ایده عنوان کرد و گفت: برگزاری غیرحرفهای رویدادها و نبود ابزار مناسب در اتصال صاحبان ایده با صاحبان سرمایه، یکی از نقاط ضعف جدی در این فرآیند است، به ویژه در حوزه تکنولوژیهای مالی که نیاز به سرمایهگذاری اولیه بیشتری برای راهاندازی یک استارتآپ دارد. نقطه ضعف دیگر نبود صندوقهای سرمایهگذاری جسورانه و عدم حضور صندوقهای سرمایهگذاری خصوصی (Private Equity Fund) بود.
این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: با همت فرابورس و سازمان بورس و تلاشهای برخی از فعالان بازار سرمایه خوشبختانه سال گذشته صندوقهای سرمایهگذاری جسورانه شکل گرفت و امید است سال ۹۷ هم شاهد تشکیل صندوقهای سرمایهگذاری خصوصی باشیم. این صندوقها پروژهها را پس از خروج از انکوباتورها و شتابدهندهها، در مراحل و سریهای مختلف و بالاتر حمایت مالی میکنند و شانس موفقیت و افزایش مقیاس (Scale Up) کردن استارتآپها را چندین برابر میکنند.
اسلامی بیدگلی با اشاره به اینکه حوزه تکنولوژیهای مالی ایران حوزهای با پتانسیلهای بسیار بالاست، گفت: جمعیت ۸۰ میلیونی، آشنایی با تکنولوژیهای روز دنیا برای اقشار مختلف سنی و تهدیدهایی نظیر محدودیتهای بینالمللی، عرصه را برای شکوفایی ایدههای ناب فینتک باز کرده است. شرکتهایی مانند آسانپرداخت و بهپرداخت، نمونههای موفقی از یک استارتآپ چند سال پیش در تکنولوژیهای مالی هستند که توانستهاند از این فرصت به خوبی استفاده کنند. بدون شک اگر در سالهای گذشته صندوقهای سرمایهگذاری تشکیل شده بودند، امروز شاهد تعداد چندین برابری این استارتآپهای موفق در کشور بودیم.
رئیس هیات مدیره شرکت مشاور سرمایهگذاری آرمان آتی با اشاره به اینکه فرابورس ایران یکی از نهادهایی است که گامهای بلندی در تکمیل فرآیند تجاریسازی ایده برداشته است، ادامه داد: راهاندازی بورس ایده، راهاندازی صندوقهای سرمایهگذاری جسورانه و برگزاری کارگاههای آموزشی و رویدادهای مختلف در این زمینه، از جمله اتفاقاتی است که با همت فرابورس رقم خورده و بسیار شایسته تقدیر است.
این کارشناس بازار سرمایه همچنین درباره رویداد فینتکی فیناستارز که توسط فرابورس ایران برگزار میشود، گفت: همانطور که اشاره شد، یکی از پیشنیازهای موفقیت در فرآیند تجاریسازی ایده، برگزاری رویدادهای مختلف است که در فین استارز، تمامی اهالی فرآیند تجاریسازی ایده از صاحبان ایدهها و کسبوکارهای کوچک گرفته تا فرشتگان سرمایهگذار، صاحبان سرمایه و صندوقهای جسورانه حضور دارند و این موضوع میتواند اتصال صاحبان ایده و متقاضیان آن را شکل دهد و بدیهی است که برگزاری این رویداد میتواند نقشی قابل توجه در افزایش شانس موفقیت ایدهها و کسبوکارهای نوپا داشته باشد.
وی برنامهریزی صحیح، آمادهسازی ارائههای صاحبان ایده به زبانی که برای دیگران قابل درک باشد و دعوت از فعالان موفق حوزه تجاریسازی ایده را برخی از نکاتی که میتواند موفقیت این رویداد را بیشتر کند برشمرد و افزود: همچنین حضور مسئولان دولتی و حکومتی برای حمایت از درخواستهای استارتآپها و فعالان این عرصه و پیگیری چالشها، رفع ابهامات مالیاتی، مسائل حاکمیت شرکتی ناشی از قدمت قانون تجارت و مسائلی از این دست نیز بسیار کارگشا خواهد بود.