کانون نهادهای سرمایه گذاری ایران


عدم بازپرداخت بدهی بانکی توسط دولت، از جمله دلایل بحران شبکه پولی

19 ژوئن 2017
کد خبر : 973560



سعید اسلامی بیدگلی، دبیرکل کانون نهادهای سرمایه‌گذاری ایران: بانک‌ها به پروژه‌های تجاری، املاک و مستغلات و بنگاه‌داری ورود کردند و نرخ بازدهی پایین سرمایه‌گذاری‌هایشان و همچنین رکود بخش مسکن و قفل شدن منابع در این بخش بانک‌ها را با مشکل مضاعفی روبه‌رو کرد.

به‌گزارش روابط‌عمومی کانون نهادهای سرمایه‌گذاری ایران به نقل از عصر مالی، سعید اسلامی بیدگلی در گفت و گو با پایگاه خبری تحلیلی “عصر مالی ” با اشاره به اینکه این روزها موضوع بحران شبکه پولی دوباره بر سر زبان‌ها افتاده است، اظهار داشت: بسیاری از من می‌پرسند که علل اصلی مشکلات بانک‌ها چیست؟

وی با تاکید بر اینکه بحران شبکه بانکی چالش مهمی برای اقتصاد است، تاکید کرد: بانک ها به طور خلاصه به چهار دلیل دچار این مشکل شده اند.

وی با اشاره به مشکل اول و دست اندازی دولت ها به منابع بانکی اظهار داشت: طی سال‌های گذشته (و تقریبا در همه دولت‌ها) دولت به‌راحتی به منابع بانکی دست‌اندازی می‌کرده و در ایفای تعهدات خود هم تا حد امکان کوتاهی کرده است. یعنی هم از منابع بانکی برداشت کرده و هم بازپس نداده است.

دبیر کل کانون نهادهای سرمایه‌گذاری ایران عدم بازپرداخت بدهی‌های بانکی توسط دولت ها را موضوع مهمی دانست که بانک ها را با کمبود شدید منابع مواجه کرده است و درباره دلیل دوم بحران شبکه بانکی را این گونه توضیح داد: بانک‌ها به پروژه‌های تجاری، املاک و مستغلات و بنگاه‌داری ورود کردند و نرخ بازدهی پایین سرمایه‌گذاری‌هایشان و همچنین رکود بخش مسکن و قفل شدن منابع در این بخش بانک‌ها را با مشکل مضاعفی روبه‌رو کرد.

اسلامی بیدگلی بنگاه داری بانک ها را معضل بزرگ دیگر نظام بانکی دانست و رکود در بازار مسکن را باعث قفل شدن بخشی از سرمایه های بانک ها در این بازار اعلام کرد و افزود: با گذشت زمان حجم معوقات بانکی به‌شدت افزایش پیدا کرد. رکود و بازدهی پایین سرمایه‌گذاری‌ها در مقایسه با نرخ بالای تسهیلات نیز روند بالا رفتن معوقات را تشدید کرد.

وی با تاکید بر اینکه بازدهی پایین سرمایه گذاری ها با نرخ بالای تسهیلات از مهمترین مشکلات معوقات بانکی است، اظهار داشت:در نهایت از نگاه من بالا بودن نرخ سپرده‌های بانکی موجب افزایش هزینه‌های بانک‌ها هم شده است.

این کارشناس بازار سرمایه در خصوص اینکه چه راهکاری می تواند شبکه بانکی را از این بحران نجات دهد، تصریح کرد: بحران شبکه پولی کشور نیاز به «اقدام» دارد. واگذار کردن ماجرا به زمان تنها فاجعه را عمیق‌تر خواهد کرد. مشکلات بانک‌ها و موسسات پولی خودبه‌خود حل نخواهد شد.