سرمایهگذاری ارز و طلا در اقتصاد سالم جایی ندارد 02 ژانویه 2017 کد خبر : 972272 |
نهادهای سرمایهگذاری بایستی برپایه تحلیلهای گذشته و همچنین تحلیلهای رسمی روز تصمیمگیری کنند و با این عمل خود علاوهبر اینکه کارایی بازارسرمایه را افزایش میدهند موجب کاهش رفتارهای ریسکپذیر بازارهای خورد هم خواهند شد.
به گزارش روابط عمومی کانون نهادهای سرمایهگذاری ایران (سعید اسلامی بیدگلی دبیرکل کانون نهادهای سرمایهگذاری ایران) در گفتوگو با هفتهنامه سرمایهگذاری گفت: «شرکتهای سرمایهگذاری باید از رفتارهای هیجانی و پیروی از شایعات متداول پرهیز کنند اما متأسفانه شاهد این هستیم که نهادهای حقوقی هم برپایه شایعات معاملات خود را سر میدهند و مشکلاتی را در بازار سرمایه کشور اعم از بیثباتی را بهوجود میآورند.»
بهگزارش هفتهنامه سرمایهگذاری، سعیداسلامی بیدگلی کارشناس اقتصادی گفت: «نهادهای سرمایهگذاری بایستی برپایه تحلیلهای گذشته و همچنین تحلیلهای رسمی روز تصمیمگیری کنند و با این عمل خود علاوهبر اینکه کارایی بازارسرمایه را افزایش میدهند موجب کاهش رفتارهای ریسکپذیر بازارهای خورد هم خواهند شد.»
بیدگلی در پاسخ به این سؤال خبرنگار ما که آیا سرمایهگذاری در بخش داخلی مناسبتر است یا بخش خارجی، گفت: «بازارهای نوظهور فرصت سرمایهگذاری بیشتری دارد اما سرمایهگذاری در بخش خارجی باتوجه به اینکه شناخت جامع و کافی ار روابط اقتصادی و سیاسی خارج از کشور وجود ندارد ریسکپذیری بیشتری دارد و نیازمند بررسی دقیق است که باوجود شرکتهای رتبهبندی اعتباری این امر تاحدی میسر شده است.
سعید اسلامی بیدگلی در ادامه سخنان خود افزود: «بورس و اوراق بهادار زمینه مناسبی برای جذب سرمایهگذاران و هدایت آنها به سمت بخشهای مبلد اقتصادی است و توصیه میشود از خرید و فروش ارز، طلا برای بهرهبردن عمدتاً دوری کنند مگر اینکه ابزارهای مالی مبتنی بر این موارد سرمایهگذاری کنند.
وی اذعان داشت: سرمایهگذاری در معاملات ارز و طلا نه تنها برای کشور ایران ناخوشایند نیست بلکه در هیچ نقطهایی از جهان این دسته معاملات را راه مناسبی برای کسب درآمد نمیدانند، زیرا اقتصاد سالم مخالف بلوکه کردن بودجه و خارج کردن نقدینگی از گردش اقتصادی است.
اسلامی ادامه داد: اگر نوسانات اقتصادی زیاد باشد، نمیتوان سرمایهگذار را از کسب بازده اضافه منع کنیم و سرمایهگذاران بهطور عقلایی ممکن است به سرمایهگذاری در ارز، طلاو بخشی از بازار مسکن پناه ببرند. وی اظهار داشت: زمانی که شرایط اقتصادی در فضای سالمی بسر ببرد سرمایهگذاری در بورس برای افراد حقیقی و حقوقی مطلوب است اما توصیه نظر کارشناسانه به افراد حقیقی که بهطور حرفهای در بازار سرمایهگذاری فعالیت ندارند این است که ورود دستمایه خود را در بازار بورس با استفاده از مشاوران و مدیران سبدهای سرمایهگذاری و یا صندوقهای سرمایهگذاری آغاز کنند زیرا نداشتن شناخت کافی از سطح ریسکپذیری سهام ممکن است خسارتهای جدی به آنها وارد کند. اسلامی بیدگلی ویژگیهای مثبت سرمایهگذاری در بازار بورس را برشمرد و گفت: «ویژگی چشمگیر بازار سرمایه بورس این است که با بودجه کم هم میتوان سرمایهگذاری کرد و بورس را فرصت طلایی برای افرادی که خواهان دریافت سود قابل قبولی هستند دانست و این درحالی است که در بازارهای سرمایهایی همانند مسکن عملاً وجود ندارد که همین امر موجب شده تا ابزارهای مالی بخش مسکن هم رشد چندانی نداشته باشد.
بیدگلی در ادامه سخنان خود خطاب به اشخاصی که سرمایهگذاری کوچکشان سهم بزرگی از زندگی آنها است گفت افرادی که توانایی ریسکپذیری کمتری دارند توصیه میشود در بازارهایی چون ابزارهای بدهی که سودی بیشتر از سپردههای بانکی و ریسک کمتری دارند روی بیاورند.
وی افزود: امروزه شرکتهای پردازشداده گزارشی مبنی براینکه برخی از شرکتهای بدهی از جمله برخی از اسناد خزانه که در حال خرید و فروش هم است، نرخ سود ۲۵درصدی آن از سودبانکی مطلوبتر به نظر میرسد.
اسلامی بیدگلی گفت: «ذات بازار سرمایهگذاری همراه با ریسک است اما در عرف اقتصاد اسناد بدهی به دلیل ریسک خیلی اندک آن بهعنوان اسناد بدون ریسک شناخته شده و افرادی که تمایل دارند در بازار سرمایهگذاری سوددهی داشته باشند میتوانند اینگونه اوراق را برگزینند که دولت پشتوانه سهام آن است و ریسک حداقلی را دارد.
به اعتقاد این کارشناس، اساساً تفکیکی باتوجه به سطح درآمد برای ورود افراد به بازار سرمایه وجود ندارد اما توصیه میشود مدیریت “بالقدر” داشته باشند یعنی قدرت تصمیمگیری دراینکه چه میزان از سرمایشان باسود زیاد و ریسک زیادی باشد و چهمیزان از سرمایشان دربخشی با سود ثابت و یا حسابهای بانکی سرمایهگذاری کنند.
وی در ادامه افزود: «آنچه که تفاوت بین اقشار سرمایهگذار ایجاد میکند محل سرمایهگذاری نیست بلکه فهم سرمایهگذاری درهر سهم اوراق بهادار است.
سعیداسلامی بیدگلی در آخر سخنان خود گفت: «البته نوسانات دلار و ارز در بازار سرمایهگذاری تأثیر غیرقابل انکاری دارد و متأسفانه اگر این بیثباتی در نرخ ارز ادامه پیدا کند، باعث بیاعتمادی مردم به سیاستهای دولت و برهم خوردن چشماندازهای سرمایهگذاران میشود.