رونق بازار در چین و وعده سرمایه در زیرساختهای آمریکا، دلیل رشد اخیر قیمت مس بوده است 10 دسامبر 2016 کد خبر : 972026 |
قیمت مس به دلایلی از جمله رونق بخشهای ساخت و ساز و بازار خودرو در چین و وعده سرمایهگذاری یک هزار میلیارد دلاری در زیرساخت های آمریکا که از سوی رئیسجمهور جدید این کشور مطرح شده، طی هفتههای اخیر با رشد مناسبی همراه بوده است.
به گزارش روابط عمومی کانون نهادهای سرمایهگذاری ایران و به نقل از سنا : مدیرعامل هلدینگ سرمایه گذاری آتیه اندیشان مس مطرح کرد:
نشانه های رونق دارایی های ریسکی در آستانه ۲۰۱۷
قیمت مس به دلایلی از جمله رونق بخش های ساخت و ساز و بازار خودرو در چین و وعده سرمایه گذاری یک هزار میلیارد دلاری در زیرساخت های آمریکا که از سوی رئیس جمهور جدید این کشور مطرح شده، طی هفته های اخیر با رشد مناسبی همراه بوده است.
بازار جهانی فلزات پایه در ماه های اخیر دستخوش تحولات قابل توجهی بوده به طوریکه انتشار آمارهای مثبت از بخش های تولید و ساخت و ساز چین از یک سو و رشد تقاضای برخی فلزات از سوی دیگر سبب رشد مناسب قیمت ها در این گروه صنعت شده است.
آرمان اسدی، مدیرعامل هلدینگ سرمایه گذاری آتیه اندیشان مس با بیان مطلب فوق به پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، گفت: قیمت برخی فلزات در روز نخست این هفته(۵ دسامبر ۲۰۱۶) در بورس فلزات لندن با رشد همراه بود، به طوری که هر تن مس نقدی در روز دوشنبه با قیمت ۵۸۵۱ دلار در تن بسته شد و قیمت روی و سرب نیز به ترتیب ۲۷۰۵ و ۲۲۸۵ دلار در تن بود.
وی با اشاره به دیدگاه تحلیلگران بین المللی گفت: برخی تحلیلگران معتقدند، افزایش سریع قیمت فلزات آهنی و همچنین قیمت های سرب و روی طی هفته ها و ماه های اخیر حاکی از چرخش وجوه از صندوق های با درآمد ثابت به دارایی های ریسکی است که این موضوع با توجه به چشم انداز ۲۰۱۷ حمایت می شود.
این کارشناس بازارهای مالی به شرایط مس در بازارهای جهانی پرداخت و اظهار داشت: قیمت مس به دلایلی از جمله رونق بخش های ساخت و ساز و بازار خودرو در چین و وعده سرمایه گذاری یک هزار میلیارد دلاری در زیرساخت های آمریکا که از سوی رئیس جمهور جدید این کشور مطرح شده، طی هفته های اخیر با رشد مناسبی همراه بوده است.
وی تصریح کرد: نباید فراموش کرد که تضعیف دلار نیز در مقاطع اخیر به کمک قیمت برخی فلزات آمده و حتی برخی تحلیلگران تاثیر افزایش قیمت نفت در ماه های آینده را از نظر دور نگه نداشته اند. البته نقش دلار در بازار به جلسه «فدرال رزرو» آمریکا در دسامبر و تصمیمات این بانک برای افزایش نرخ بهره این کشور بستگی دارد.
مدیرعامل هلدینگ سرمایه گذاری آتیه اندیشان مس با اشاره به گزارش متال بولتن، گفت: قیمت سنگ آهن در معاملات روزهای پایانی نوامبر ۲۰۱۶ با افزایش ۱٫۵ درصدی از ۸۰ دلار در تن گذشت که این قیمت برای نخستین بار از اکتبر ۲۰۱۴ مشاهده می شود. به عبارت دیگر، این کالا در ماه نوامبر با بازده ۲۶ درصدی مواجه شده است.
اسدی به تازه ترین تحولات، در چین پرداخت و گفت: در ماه نوامبر، قیمت فولاد آتی چین با رشد بیش از ۶ درصدی مواجه شد، چون رشد سرمایه گذاری در املاک و زیرساخت های چین، احتمال افزایش تقاضا در بزرگ ترین مصرف کننده فلزات را تقویت کرد.
وی درباره روی نیز گفت: در مورد روی تحلیل های مختلفی وجود دارد. به عنوان مثال بانک ANZ بر این باور است که روی در حال سود بردن از سختگیری دولت چین نسبت به ظرفیت های غیرقانونی فولاد است، در حالی که گمانه زنی نسبت به کاهش تولید روی تصفیه شده در چین به دلیل کاهش کنسانتره این فلز وجود دارد.
اسدی درباره بازار مس اظهار داشت: قیمت فلز سرخ در هفته های اخیر به دلیل اخبار مربوط به طرح های زیربنایی در چین و آمریکا بهبود یافت و در حالی که میزان واردات مس چین در اکتبر با کاهش همراه بود، اما گرایش های اخیر نسبت به مصرف این فلز به حمایت از قیمت ها کمک کرد تا جایی که سرمایه گذاران روی، روی افزایش تقاضا قمار کردند.
وی افزود: قیمت مس به دلیل افزایش شاخص مدیران خرید (PMI) چین در ماه اکتبر به رقم ۵۱٫۲ رسید که نشان دهنده رشد فعالیت کارخانه ها بوده و همچنین کاهش ذخایر بورس فلزات لندن، روند افزایشی خود را آغاز کرده است. از طرفی گزارش مربوط به وضعیت ساخت و سازها و فروش املاک در چین طی ۱۰ ماهه ۲۰۱۶ بر رشد قیمت فلزاتی نظیر مس و فولاد موثر بود.
به گفته اسدی بر مبنای جدیدترین گزارش ها، کل متراژ ساخت و ساز شرکت های توسعه املاک و ساختمان چین طی ۱۰ ماهه ۲۰۱۶ (از ابتدای سال تا پایان اکتبر) ۳٫۳ درصد افزایش یافت که این میزان در مقایسه با آمار ۹ ماهه افزایش یک دهم درصدی را نشان می دهد.
وی افزود: ساخت و سازهای چین در ۱۰ ماهه امسال با ۸٫۱ درصد رشد در مقایسه با مدت مشابه پارسال حاکی از رونق این صنعت در این کشور است. همچنین میزان فروش ساختمان طی ۱۰ ماهه ۲۰۱۶ با رشد ۲۶٫۸ درصدی مواجه شده و در مجموع آمارهای مربوط به سرمایه گذاری املاک در اکتبر بهتر از پیش بینی ها بود.
این کارشناس بازارهای مالی در ادامه گفتگو با “سنا” تصریح کرد: هرچند بر اساس آمارهای موسسه بین المللی مطالعات مس، تولید فلز سرخ در نیمه نخست امسال با افزایش مواجه شد، اما عرضه مس در سال ۲۰۱۶ به خاطر چندین عامل تحت کنترل قرار داشت. برخی تولیدکنندگان بزرگ از جمله «فریپورت مک موران» و «گلنکور» سال گذشته اعلام کرده بودند که از تولیدات خود در پاسخ به افت قیمت ها می کاهند.
اسدی توضیح داد: پرو که در سال ۲۰۱۶ بیشترین تاثیر را بر افزایش تولید مس داشت، با توجه به اعتراض های بومیان در مقاطعی با توقف پیش بینی نشده ای در مسیر تولید مواجه شد. همچنین شیلی به عنوان بزرگ ترین تولیدکننده مس جهان در ۹ ماهه امسال(از نظر سالانه) افت ۴ درصدی تولید را ثبت کرده است.
وی با اشاره به افت عیار معدنی مس خاطر نشان کرد: قیمت های کنونی انگیزه ای برای اکتشاف های جدید باقی نمی گذارد و احتمالا سبب کسری این فلز در بازار می شود. بنابراین اگر مس تا ۲۰۱۸ به سمت کسری حرکت کند، شاهد تقویت مناسب قیمت ها خواهیم بود.