رتبهبندی بازارهای اروپایی در ۲۰۱۷ میلادی 07 ژانویه 2018 کد خبر : 975515 |
برگزاری انتخابات در کشورهای اروپایی برخی نگرانیهای سیاسی را وارد بازارهای سهام این منطقه کرد. ترس از اینکه ناملایمات سیاسی وارد بازار شود و داراییهای بازار را با تهدید رو به رو کند و بالتبع بازارهای جهانی را نیز دچار آسیب کند، تحلیلگران را بر این داشت تا سال ۲۰۱۷ را یکی از پراسترسترین سالها برای بازارهای اروپایی پیشبینی کنند.
به گزارش روابطعمومی کانون نهادها به نقل از پایگاه اطلاعرسانی بازار سرمایه (سنا)، بر اساس این گزارش، در ابتدای سال ۲۰۱۷ میلادی ارزش یورو در بازار ارز جهانی با تلاطم انتخابات در هلند، آلمان و فرانسه رو به رو شد.
تحلیلگران موسسه مشاوران استریت پیشبینی کرده بودند که اگر حزب متحد اعضای اتحادیه اروپا در انتخابات سیاسی کشورها پیروز شوند، ارزش یورو در نیمه دوم سال ۲۰۱۷ دوباره به جایگاه قبلی خود باز میگردند. این دقیقا همان اتفاقی بود که پیشبینی می شد .
بازارهای اروپایی پس از انتخابات در کشورها با مسیر صعودی شاخص ها رو به رو شدند و شاخص یورو توانست در نیمه دوم سال ۲۰۱۷ رشد ۱۱٫۷ درصدی را به ثبت برساند.
شاخص ام اس آی که شرکتهای بزرگ و کوچک را در ۱۵ کشور توسه یافته اروپایی ارزیابی میکند رشد ۲۱ درصدی را در سال ۲۰۱۷ از آن خود کرده است.
تمامی کشورهای اروپایی توسعه یافته در اروپا که در این شاخص ارزیابی شده اند همگی در سال ۲۰۱۷ میلادی، با رشد اوضاع اقتصادی همراه بوده اند.
رتبه های نخست در بازارهای اروپایی
بهترین عملکرد در میان بازارهای اروپایی، به بازار اتریش تعلق گرفت در حالی که شاخص اصلی این کشور توانست رشد ۵۴٫۸ درصدی داشته باشد .
رتبه دوم به دانمارک با افزایش ۳۰٫۵ درصدی شاخص ، رتبه سوم به هلند با رشد ۲۸٫۶ درصدی، ایتالیا با رشد ۲۵٫۶ درصدی و فرانسه با رشد ۲۵٫۲ درصدی تعلق گرفت.
بورس وین در اتریش به عنوان بهترین بازاری انتخاب شد که با حجم تقاضای بالای داخلی و همکاری های مفید اقتصادی با کشورهای همسایه خود (جمهوری چک، اسلواکی، مجارستان و آلمان) توانست نقش بسزایی را در رشد نرخ اقتصادی خود داشته باشد.
بر طبق آمار منتشر شده از سازمان همکاری و توسعه اقتصادی(OECD) تولید ناخالص داخلی در اتریش به ۲٫۹ درصد در ۲۰۱۷ میلادی رسیده است و پیش بینی می شود که این متغیر برای سال ۲۰۱۸ به ۲٫۴ درصد برسد.
با این حال که اقتصاد دانمارک در نیمه دوم سال جاری با تلاش بسیار زیادی برای افزایش میزان رشد آهنگ اقتصادی همراه بود به نظر می رسد که در سه ماهه چهارم ۲۰۱۷ توانست به این هدف برسد.
دولت راست مرکزی دانمارک تصمیم دارد تا از بودجه خود در سال ۲۰۱۸ در مقابل رقیب پوپولیست خود -اتحادیه مردمی دانمارک- حمایت کند.
بر طبق آمار تولید ناخالص داخلی این کشور در سال ۲۰۱۷ بالغ بر ۲٫۱ درصد بوده و پیشبینی می شود برای سال ۲۰۱۸ به ۱٫۹ درصد برسد .
اقتصاد ایتالیا به دلیل رشد تقاضای داخلی و افزایش نرخ مصرف کننده با رشد همراه شد . موسسه رتبه بندی فیچ در گزارش نوامبر خود اعلام کرد که انتخابات سال ۲۰۱۸ در این کشور صدمه ای به سیاست های ایتالیا در قبال یورو وارد نکند.
فرانسه نیز مانند دیگر کشورهای اروپایی در مسیر توسعه اقتصادی قرار گرفت و تولید ناخالص داخلی این کشور در سال ۲۰۱۷ به ۱٫۸ درصد رسید و در ۲۰۱۸ نیز پیش بینی می شود به اندازه همان ۱٫۸ باقی ماند.
در میان بازارهای نوظهور اروپایی، لهستان، یکی از اقتصادهای رو به رشد سال ۲۰۱۷ بود که با رشد شاخص MSCI این کشور تا ۴۸٫۳ درصد همراه بود در حالی که این کشور در سال گذشته میلادی با موانع قانونی و قضایی از سوی اتحادیه اروپا مواجه بود .
دیگر کشورهای نوظهور در اروپا مانند مجارستان با رشد ۳۳ درصدی بازار، یونان با رشد ۲۶٫۱ درصدی و چک با رشد ۲۶ درصدی شاخص های اصلی در سال ۲۰۱۷ میلادی رو به رو بودند.