دومین نشست فصلی مسئولیتپذیری اجتماعی فعالان بازار سرمایه 13 نوامبر 2017 کد خبر : 975121 |
بههمت کانون نهادهای سرمایهگذاری ایران دومین نشست فصلی مسئولیتپذیری اجتماعی فعالان بازار سرمایه در روز چهارشنبه مورخ ۱۷ آبانماه ۹۶ در محل آسایشگاه خیریه کهریزک تهران (مرکز نگهداری، آموزش و توانبخشی معلولین و سالمندان)، با حضور جمعی از مدیران، کارشناسان و فعالان بازار سرمایه ایران برگزار شد.
بهگزارش روابطعمومی کانون نهادهای سرمایهگذاری ایران، در ابتدای بازدید محسن پزشکی، مدیر روابطعمومی مؤسسه خیریه کهریزک؛ بر سر مزار مرحوم حکیمزاده و مرحومه اشرف قندهاری، بنیانگزاران این آسایشگاه به معرفی این مؤسسه پرداخت. به گفته پزشکی، آسایشگاه خیریه کهریزک در سال ۵۱ بههمت مرحوم دکتر حکیمزاده و با پذیرش تعداد معدودی معلول و سالمند تأسیس شد. وی به ارائه گزارشی از عملکرد کهریزک در ۴۶ سال گذشته پرداخت و ضمن تشریح وضعیت مالی این مؤسسه، برنامههای آتی در جهت توسعه کهریزک را برشمرد.
وی ادامه داد: این مؤسسه مردمی و غیرانتفاعی است و درآمدهای موجود برای سرمایهگذاری در این مؤسسه استفاده میشود. در این آسایشگاه علاوه بر معلولان و سالمندان، کودکان نیز نگهداری میشود که در حقیقت مرکز تربیتی و آموزشی است و دارای سه مرکز نگهداری سالمندان، نگهداری معلولین و بخش مراقب از بیماران مبتلا به اماس است.
پس از اتمام صحبتهای پزشکی فعالان بازار سرمایه به بازدید از کارگاههای این مجموعه که معلولین و سالمندان در آن مشغول به فعالیتند، پرداختند. دکتر سعید اسلامی بیدگلی ضمن بازدید از سالمندان خیریه کهریزک به گفتوگو با آنها پرداخت و این قشر از جامعه را نعمت هایی دانست که جایگاه رفیعی دارند و باید قدر این سرمایه ها را بدانیم.
پس از بازدید از کارگاهها، در نشستی پیرامون مسئولیتپذیری اجتماعی با حضور مدیران نهادهای مالی و فعالان بازار سرمایه و همچنین محمدرضا صوفینژاد، مدیر آسایشگاه، به بحث و گفتگو پرداختند.
صوفی نژاد با تأکید بر مواجهه ایران با بحران سالمندی افزود: ایران در حال حاضر ۵/۶ میلیون نفر سالمند دارد که متوسط هزینه نگهداری ماهانه هر سالمند، معلول جسمی و بیماران ام.اس حدود ۵/۲ میلیون تومان است که فقط ماهانه ۸۶ هزارتومان از خانواده مددجو دریافت میشود که در برخی ماهها همین رقم نیز توسط خود مؤسسه تأمین میشود.
وی با اشاره به این مطلب که مؤسسه مبنی بر «آسایشگاه محلی برای زندگی کردن است نه فقط زنده نگاه داشتن» ادامه داد: فعالیت آسایشگاه کهریزک به اتکای کمکهای مردمی است و ۸۴ درصد از بودجه آسایشگاه کهریزک از سوی مردم تأمین میشود.
مدیر آسایشگاه خیریه کهریزک با اشاره به برنامه ارائه خدمات در منزل برای سالمندان توسط مؤسسه خیریه کهریزک توضیح داد: در حال حاضر سه نوع خدمت توسط این مؤسسه به مددجو ارائه میشود خدمات «مرکز محور»، «منزل محور» و «خدمات روزانه».
در ادامه این نشست، سعید اسلامی بیدگلی، دبیرکل کانون نهادهای سرمایهگذاری ایران همکاری با سازمان و نهادهای خیریه و مردم نهادی که از ساختار مالی شفاف برخوردارند را از جمله مسئولیت های اجتماعی کانون نهادها برشمرد و گفت: افزون بر این همکاری، کانون نهادها مد نظر دارد درخصوص آموزشهای عمومی و فرهنگسازی در بازار سرمایه گامهای استواری را بردارد.
وی درخصوص ابعاد دیگر مسئولیتپذیری اجتماعی اضافه کرد: آموزش یکی دیگر از اقدامات لازم برای مسئولیتپذیری اجتماعی است که باید در سه حوزه آموزش برای توسعه نهادها، آموزش مسئولان و توانمندسازی افراد جامعه (ارتقای سواد مالی) صورت گیرد.
اسلامی در پایان این نشست، برنامههای مسئولیتپذیری اجتماعی کانون نهادهای سرمایهگذاری ایران را برشمرد: بهبود فعالیتها و حرکت در جهت ماموریتهای کانون، تلاش در جهت ارتقای کیفیت زندگی کارکنان شرکتهای عضو، برنامههای توسعه دانش کارکنان نهادهای مالی و فعالان بازار سرمایه، ارتقای سطح سواد مالی در جامعه، آشنایی جامعه مالی و سرمایهگذاری با سازمانهای نوع سوم، فرهنگسازی بهمنظور ارتقای سطح شفافیت، همکاری با نهادهای سیاستگذاری جهت ارتقای سطح کارایی بازار سرمایه.
دبیرکل کانون نهادهای سرمایهگذاری همچنین در ادامه این نشست تصریح کرد: کانون نهادهای سرمایهگذاری ایران پیشنهادها و برنامههای راهبردی جهت ارتقا و توسعه کهریزک درنظر دارد که از جمله این پیشنهادها میتوان به ایجاد صندوق برای این مجموعه و یا تخصیص بیمه عمر اشاره کرد. همچنین اسلامیبیدگلی در پایان از زحمات مسئولان و دستاندرکاران این مرکز تشکر و قدردانی نمود.