حرکت بورس بر مدار واقعیات 06 سپتامبر 2016 کد خبر : 971868 |
بورس طی یک ماه گذشته نوسانات پردامنهای را تجربه کرده است. برخی از کارشناسان معتقدند شاخصهای بورس در این مدت به طور طبیعی بالا نرفته و حاصل دستکاری در بازار است. اما کرباسیان، از فعالان با سابقه بازار سرمایه این موضوع را به شدت رد کرد.
به گزارش روابط عمومی کانون نهادهای سرمایه گذاری ایران و به نقل از سنا، مهدی کرباسیان، کارشناس بازار سرمایه با رد هر گونه ادعای دستکاری در شاخص ها به پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، گفت: در حال حاضر شاخصهای بورس واقعی است و دیگر مثل سابق متاثر از هیجانات بی مورد و غیر مرتبط با بازار سرمایه، به شکل حبابی تغییر نمی کند.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، با بیان اینکه شاخص ها و قیمت ها تا حد قابل قبولی واقعی شده اند، در ادامه افزود: دیگر نمی شود ادعا کرد قیمت ها و شاخص های بورس به واسطه اخبار و حتی شایعات حبابی هستند. به همین دلیل وقتی موضوع نرخ سود بانکها مطرح می شود و یا مباحث سیاسی حاد شکل می گیرد، بورس دیگر دچار هیجان های جدی و حاد نمی شود.
رئیس هیأت عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران با رد هرگونه دستکاری در بازار سرمایه گفت: دولت یازدهم مبنای کار و سیاستگذاریهای خود را بر شفافیت اقتصادی در همه عرصهها قرار داده است.
وی تصریح کرد: دستکاری در قیمت ها امکان پذیر نیست و طرح چنین موضوعاتی به بازار سرمایه و به صورت کلان تر اقتصاد کشور لطمه وارد می کند. در حقیقت بیش از آنکه منفعتی برای بازار داشته باشد به زیان آن تمام می شود.
کرباسیان در ادامه درباره فراز و فرودهای بورس گفت: زمانی که یک تحول اساسی در حوزه اقتصاد اتفاق نیفتد، ورود سرمایه های جدید به بازار به کندی صورت می گیرد و طبیعی است که در نبود سرمایه های جدید، نمی توان انتظار داشت که شاخص های بورس سیر صعودی و باثباتی داشته باشند.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: تا زمانی که شرایط به گونه ای فراهم نشود که بانکها بتوانند به سهولت، نقدینگی مورد نیاز بازار سرمایه را تامین کنند، کمبود نقدینگی در این بازار احساس می شود. همچنین گسترش مبادلات بینالمللی ایران با اقتصاد جهانی از دیگر عوامل تداوم فراز و فرودهاست. به عبارتی تا زمانی که در این حوزه و در حوزه تامین مالی بازار سرمایه از سوی بانکها، گشایش ملموس و اثربخشی رخ ندهد، بورس فراز و فرودهایی در این حد را تجربه می کند.
کرباسیان درباره کاهش ارزش و حجم معاملات گفت: میزان مبادلات در بورس، تابعی از اقتصاد کشور و به ویژه وضعیت تولید و صادرات است. بنابر این از آنجایی که تولید و یا صادرات طی چند ماه گذشته تغییر چندان مثبتی نداشته است، نمی توان انتظار داشت که یک دفعه شاخص کلی بورس از میزان کنونی به ۹۰ هزار واحد صعود کند.
وی از دیگر عوامل رکود فعلی بورس را سیاست های انقباضی دولت خواند و گفت: از دیگر عوامل اثرگذار بر رکود بازار نظارتهای سفت و سختی است که شورای پول و اعتبار بر میزان نقدینگی موجود در سیستم اقتصادی کشور دارد که همین امر به عدم جریان نقدینگی و رکود دامن می زند.
کرباسیان بیان اینکه در نیمه دوم سال وضعیت بورس بسیار بهتر خواهد شد، ادامه داد: معوقات بانکی نیز از جمله مواردی است که در طولانی شدن فضای رکود اثر گذاشته چون این معوقات باعث می شود نظام بانکی از یک سو نتواند نقدینگی لازم برای فعالان اقتصادی بازار سرمایه را فراهم کند و از سوی دیگر در ارائه تسهیلات محتاطانه عمل کند.