توسعه ابزارهای نوین مالی اسلامی در بازار سرمایه 24 آوریل 2018 کد خبر : 976653 |
دکتر شاپور محمدی، رییس سازمان بورس و اوراق بهادار، از بازتنظیم ابزارهای متعارف بازارهای مالی در چارچوب قواعد فقهی و شرعی خبر داد و گفت: تفاهمنامه با حوزههای علمیه، گام جدیدی برای تقویت این موضوع است.
بهگزارش روابطعمومی کانون بهنقل از پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا) دکتر شاپور محمدی درخصوص جزییات تفاهمنامه سازمان بورس و اوراق بهادار و حوزههای علمیه گفت: بهدنبال آن هستیم که با نظارت کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار و همکاری حوزههای علمیه سراسر کشور، فرهنگ استفاده از ابزارهای مالی اسلامی را تقویت کنیم.
سخنگوی سازمان بورس درخصوص مفاد تفاهم نامه اخیر و دیگر اهدافی که از امضای آن دنبال میشود گفت: امروز خوشبختانه تفاهمنامه همکاری بین سازمان بورس و حوزه های علمیه امضا شد تا در زمینه مباحث مالی- اسلامی و اقتصاد اسلامی بتوانیم مطالب علمی مشترکی را در قالب کتاب و مقالات علمی انتشار دهیم. همچنین با کمک حوزه دورههای مشترک علمی در زمینه ابزارهای مالی- اسلامی (هم بهصورت ترمی و هم دورههای کوتاهمدت) برگزار میکنیم.
دکتر محمدی افزود: در خلال این دورهها همایشهایی نیز برگزار می شود تا به آشنایی بیشتر علاقه مندان، طلاب، دانشجویان و دیگر اقشار جامعه با حوزه بازارهای مالی اسلامی و ابزارهای آن کمک کند.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار ابراز امیدواری کرد که این اقدامات، بازتعریف ابزارهای متعارف بازارهای مالی در چارچوب قواعد فقهی و شرعی را تسهیل کند.
وی با بیان اینکه خوشبختانه بازار سرمایه کشور توانسته است با کمک و نقش آفرینی کمیته فقهی سازمان بورس، ابزارهای مالی را با مباحث فقهی تطبیق دهد گفت: برای اولین بار ابزارهای اسلامی جدیدی را معرفی خواهیم کرد و قطعا تفاهم نامه اخیر با حوزه های علمیه ، گام تازه ای برای ورود به این مقوله و تقویت آن است.
دکتر محمدی در پاسخ به این سوال که هم اکنون چه نوع ابزارهای اسلامی در معاملات بازار سرمایه استفاده می شود، اظهار داشت: خوشبختانه سال ۹۴ اسناد خزانه اسلامی منتشر شد و دولت نیز طبق قانون بودجه، به خوبی این ابزار را به کار گرفت .
وی افزود: همچنین در سال ۹۵ و ۹۶ ما ابزارهای متنوعی را داشتیم که از جمله آنها می توان به صکوک اجاره، صکوک اجاره سهام، اوراق منفعت و اوراق مرابحه اشاره کرد؛ ضمن اینکه بعضی از ابزارها مثل جعاله و اوراق وکالت هم تعریف شده و در حال عملیاتی کردن آن هستیم.
دکتر محمدی در پایان اظهار داشت: امروز بحمدالله با همتی که کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار داشته، از نظر ابزارهای جدید اسلامی پیشرفت های چشمگیری داشته ایم.
خاطرنشان می شود: صبح امروز – سوم اردیبهشت ۹۷ – رییس سازمان بورس و اوراق بهادار و مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور تفاهم نامه همکاری امضا کردند.
موضوع این تفاهم نامه ، هم فکری، همافزایی و همکاری دو مجموعه در عرصه های مختلف به ویژه ایجاد و تقویت بازار سرمایه اسلامی در چارچوب اهداف و مأموریت های مرکز مدیریت حوزه های علمیه سراسر کشور و سازمان بورس و اوراق بهادار است.